L’experiència, portada a terme gràcies al programa de mobilitat de la Unió Europea ha estat un aprenentatge més que significatiu pels alumnes de l’escola.
El passat dilluns 29 de gener, l’alumnat de sisè de primària es va embarcar en una experiència educativa inoblidable mitjançant el programa de mobilitat Erasmus+, subvencionat per la Unió Europea. A través d’un projecte sobre els romans, han participat en un intercanvi cultural amb alumnat de les ciutats de Nimes i Roma.
L’intercanvi d’experiències entre l’alumnat de les diferents escoles ha permès establir vincles i s’ha promogut la comprensió, l’intercanvi cultural i l’aprenentatge mutu. A més, ha estat una experiència única per poder posar en pràctica les seves habilitats lingüístiques en la llengua anglesa en un context real i significatiu. Per tant, ha estat un projecte totalment competencial i que ha promogut el desenvolupament integral dels infants participants.
D’una banda, durant la seva estada a Roma, els alumnes de sisè van tenir l’oportunitat de visitar llocs emblemàtics. El primer dia, després d’instal·lar-se, van visitar l’Estadi Domicià, el Panteó i la Fontana de Trevi. En el segon dia de visita els alumnes de Roma van fer de guies per la ciutat, explicant la informació més rellevant dels principals monuments romans: el teatre de Marcello, el Circo Massimo, el Colosseu i el Fòrum Romà. El tercer dia, van visitar l’escola italiana i els alumnes de l’Escola Vedruna van exposar la Tarragona Romana i van participar en activitats educatives dissenyades per apropar-los a la història i les tradicions locals.
D’altra banda, l’alumnat que va visitar Nimes també va tenir l’oportunitat de visitar els llocs més emblemàtics d’aquesta ciutat com són l’amfiteatre i la Maison Carrée. Durant el segon dia es van desplaçar juntament amb alumnes francesos a la localitat d’Arle on van continuar amb la descoberta del món romà i acabant visitant l’imponent Pont du Gard. Finalment, el darrer dia, els alumnes van gaudir d’una jornada sobre la romanitat amb tallers, jocs, activitats i un dinar romà.
Els docents responsables d’aquest programa han destacat la importància d’aquest intercanvi no només com una oportunitat d’aprenentatge cultural, sinó com un mitjà per fomentar la tolerància, la comprensió i l’acceptació de les diferències. Han destacat com aquests programes poden contribuir a la formació integral dels alumnes, preparant-los per un futur globalitzat i divers.
A la tornada a casa, els alumnes de sisè han portat amb ells i elles no només coneixements adquirits a través d’aquesta experiència, sinó també records que perduraran i una comprensió més profunda del món que els envolta i, en especial, la cultura romana.