9:00h a 13:00h

15:00h a 17:00h

Santa Joaquima de Vedruna, 2

43800 Valls

977 600 452

vedrunavalls@vedruna.cat

Entrem al Metavers

Amb el nom d’Edu Virtual Challenge, les escoles Vedruna han posat en marxa un projecte d’innovació sobre l’ús de la realitat virtual a Educació Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta d’una iniciativa pionera en la creació d’experiències immersives per a aquestes etapes. L’escola Vedruna Valls, juntament amb la xarxa de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, amb presència arreu del país, aposta per la tecnologia amb sentit, a partir d’una metodologia basada en el joc i amb el valor de l’aportació social a favor dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Aquest primer trimestre 260 docents, 7 dels quals de la nostra escola, han començat la formació per conèixer les possibilitats i oportunitats d’aquesta eina tecnològica al servei de l’educació. L’objectiu és capacitar-los per desenvolupar situacions d’aprenentatge amb el component de la realitat virtual i que responguin a les necessitats de l’Agenda 2030 que marquen les Nacions Unides. Una peculiaritat que enforteix l’expertesa de les escoles Vedruna en l’àmbit dels ODS.

Els projectes resultants es faran públics i estaran disponibles de forma gratuïta a partir del 15 d’abril. En aquesta data se celebrarà el Virtual Global Camp, una fira permanent en entorns immersius del Centre de Blockchain de Catalunya (CBCat). L’accés als continguts pedagògics, tant de la fira com l’espai formatiu del professorat al metavers, estarà obert a tot el públic interessat. Es tracta, doncs, d’un espai immersiu multiplataforma i universalment accessible, i està pensat per poder-hi  interactuar no només des d’un visor de realitat virtual, sinó des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet, ja sigui un ordinador o una tauleta digital.

Així, doncs, aquest món de realitat virtual en què s’estan formant mestres i professorat compta amb vídeos 360º, laberints i minijocs, entre d’altres possibilitats. Per arribar fins aquí s’ha hagut de fer una formació de 70 hores equivalents a un B2, que capacita en Competència Digital Docent.

Cal esmentar que el projecte Edu Virtual Challenge està finançat per les ajudes Next Generation de la UE i ha estat valorat com un dels millors projectes d’entre els 75 projectes presentats en la mateixa convocatòria d’Impuls digital a l’educació. Alhora, en la fase de formació, les escoles Vedruna reben el suport d’Invelon, que proveeix de 255 visors (14 per centre), a més d’ordinadors per programar les situacions d’aprenentatge i facilitar l’enregistrament de vídeos 360º.

La Fundació ha elaborat un decàleg per fer un bon ús d’aquestes eines, atenent les recomanacions del fabricant dels visors, la legislació vigent,  l’edat i maduresa de l’alumnat, així com també consideracions ètiques.

Així doncs, l’escola Vedruna Valls, ha apostat per la formació dels mestres en tecnologia, ja que és crucial estar preparats i preparades per un entorn educatiu cada vegada més digital. Per tant, aquesta formació permet al professorat integrar de manera eficaç les eines tecnològiques a l’aula, millorant l’aprenentatge dels alumnes i fomentant habilitats rellevants per al segle XXI i, per tant, la seva participació activa i crítica en la societat digital actual.

Comments are closed.
ÚLTIMES NOTÍCIES

 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website